- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Oktoberfesten i Rækker Mølle Hallen den 1. oktober blev igen i år et hit, der tiltrak omkring 650 gæster.

For 13. gang indbød Rækker Mølle Håndbold til oktoberfest i Rækker Mølle Hallen. Kl. 17 begyndte de 450 festklædte gæster, der havde købt billetter til middagen, at ankomme. Mange var iklædt det, der hører sig til ved oktoberfest – pigerne i tyrolerkjole og drengene i lederhosen.

I 2019 besøgte jeg Wien og havde mulighed for at gøre studier i, hvorledes østrigerne fejrer oktoberfest. Jeg må indrømme at forskellene til oktoberfesten i Rækker Mølle var minimale. Dernede dækkede man også op med borde og bænke fra Jysk! Måske var festdeltagerne iklædt festtøj i en højere prisklasse end i Rækker Mølle, og måske var musikken lidt mere horn og messing; men ellers var ligheden slående. Jeg fandt i øvrigt ud af, at oktoberfesterne startede i München i 1810 da brylluppet mellem kronprins Ludvig og prinsesse Therese skulle fejres. Siden har oktoberfesterne bredt sig til mange lande og steder og altså også til Rækker Mølle.

Ditte Bollerup fra Rækker Mølle Håndbold bød de 450 spisende gæster velkommen kl. 18 og DJ Bosse varmede deltagerne op med slagermusik.

Maden blev leveret af Stauning Havn og bestod af:
Braiseret og grillet Berlinersvinesteg – Deutsche wurst med Dijonsennep – Tyrolerflødekartofler med porre – Nürnberg smørristede petitkartofler – Hanoversalat – Oktoberølsauce – brød.
Brygmester Thomas fra Rækker Mølle Bryghus havde produceret 1600 liter velsmagende øl til festen.

Kl. 19 blev der afholdt lotteri. 1. præmien, der var en rejsecheck på 10.000 kr. til Bravo Tours, blev vundet af: Martin Dejgaard. 2. præmien var et gavekort på 2.000 kr. til Restaurant Stauning Havn. Præmien blev vundet af Martin Nilsson, Ølstrup.
Kl. 20 blev årets ”savfører” fundet.

Man mærkede tydeligt, at det ikke var første gang Rækker Mølle Håndbold arrangerede oktoberfest. Alle de mange frivillige hjælpere kendte deres opgaver, så alt gik som smurt.
Efter middagen blev der åbnet op for, at gæster kunne deltage i resten af festen for 150 kr. 200 dukkede op efter kl. 20, således at det samlede deltagerantal nåede op på omkring 650.
Jens Jacob Østergård, der er formand for Rækker Mølle Håndbold, var synlig tilfreds med det store antal deltagere.
Det er klart, at med så mange gæster kommer de fra et stort opland. Jeg talte såmænd med en gæst, der hævdede, at han havde taget turen fra Samsø til Rækker Mølle for at være med til festen.

”DJ Bosse” leverede sammen med det lokale liveband: ”Mads & Simon med band” musikken til festen, og der blev spillet med en lydstyrke, der gjorde, at gæsterne ind imellem måtte en tur ud i den kølige aftenluft for at hvile ørerne. Den nye atriumgård blev flittigt benyttet af rygerne.
Kl. 22.30 blev der solgt frankfurtere. Festen sluttede kl. 01.30 og der var mulighed for taxakørsel til Skjern.

Allerede tidligt på aftenen erfarede jeg, at skoene klistrede til gulvet, hvilket gjorde det mere skridsikkert; men jo også betød, at der henstod et stort rengøringsarbejde. Og her trådte de mange frivillige til med at få rengjort hallen. Jeg er overbevist om, at oktoberfesten også i år vil udvise et pænt overskud, der kan blive til gavn for Rækker Mølle Håndbold.
JH
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 02-10-2022
Kalender
18-06-2024 19:00
åbent på arkivet
-----------------------------------

23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect