- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Oktoberfesten i Rækker Mølle Hallen den 7. oktober blev atter den store magnet, der tiltrak gæster fra fjern og nær.

 

For 14. gang indbød Rækker Mølle Håndbold til oktoberfest i Rækker Mølle Hallen.
Kl. 17 begyndte de 586 festklædte gæster, der havde købt billetter til middagen, at ankomme. Mange var iklædt det, der hører sig til ved oktoberfest – pigerne i dirndl/tyrolerkjole og drengene i lederhosen.
Historien om, at de i Rækker Mølle kan levere den perfekte ramme om en super oktoberfest, har bredt sig ud over fædrelandet - så der var gæster fra fjern og nær. En god ven fra Samsø, som ofte har fundet vej ind i mit kamera, måtte desværre melde afbud. En ”skotte” i kilt havde af uransalige veje fundet vej til festen.

Når jeg tager del i oktoberfesten dukker minder frem fra et besøg i Wien i 2019. Her havde jeg mulighed for at gøre studier i, hvorledes østrigerne fejrer oktoberfest. Jeg må indrømme at forskellene til oktoberfesten i Rækker Mølle var minimale. Dernede dækkede man også op med borde og bænke fra Jysk! Bænkene har vist sig ganske bæredygtige i forhold til den tradition der tilsiger, at der skal danses på bænkene. Jeg så kun 2 bænke bryde sammen!
Måske var festdeltagerne iklædt festtøj i en højere prisklasse end i Rækker Mølle, og måske var musikken lidt mere horn og messing; men ellers var ligheden slående. Jeg fandt i øvrigt ud af, at oktoberfesterne startede i München i 1810, da brylluppet mellem kronprins Ludvig og prinsesse Therese skulle fejres. Siden har oktoberfesterne bredt sig til mange lande og steder og altså også til Rækker Mølle.

Kl. 18 bød Rasmus Hansen fra Rækker Mølle Håndbold de 586 spisende gæster velkommen og DJ Bosse varmede deltagerne op med slagermusik.

Maden blev leveret af Stauning Havn og menuen bestod af:
Grillet Berliner-steg
Hamburger-nakkesteg, braiseret i mørk porter øl
Ballingen-paprikagryde med pølse og bacon
Flensburg-pølse med Dijonsennep
Melsungen-kartoffelmos med porre
Smørristede Gummersbach-kartofler
Kiel-salat
Oktober-øl sauce
Brød
Brygmester Thomas fra Rækker Mølle Bryghus havde produceret rigeligt med velsmagende øl.

Fotografen fik lov til at smage menuen, og jeg giver 5 stjerner for en meget velsmagende menu, der gav mig mindelser om en anden velsmagende tysk menu – Eisbein und Schweinhaxe.

Lidt forsinket Kl. 19:30 blev der afholdt lotteri. 1. præmien, der var en rejsecheck på 10.000 kr. til Bravo Tours, blev vundet af: Stefan Knudsen. 2. præmien var et gavekort på 2.000 kr. til Restaurant Stauning Havn. Præmien blev vundet af Line Holm.
Kl. 20 blev årets ”savfører” fundet. Vinderen var Christoffer Kjærsig.

Man mærkede tydeligt, at det ikke var første gang Rækker Mølle Håndbold arrangerede oktoberfest. Alle de mange frivillige hjælpere kendte deres opgaver, så alt gik som smurt.
Efter middagen blev der åbnet op for, at gæster kunne deltage i resten af festen for 150 kr. Et stort antal dukkede op efter kl. 20.
Jens Jacob Østergård, der er formand for Rækker Mølle Håndbold, var synligt tilfreds med det store antal deltagere.

”DJ Bosse” leverede sammen med livebandet: ”The Jukes” musikken til festen. Der blev spillet med en lydstyrke, som fordrede, at gæsterne ind imellem måtte en tur ud i den kølige aftenluft for at hvile ørerne. Den nye atriumgård blev flittigt benyttet af rygerne.
Kl. 22.30 blev der solgt frankfurtere. Festen sluttede kl. 01.30 og der var mulighed for taxakørsel til Skjern.

Allerede tidligt på aftenen erfarede jeg, at skoene klistrede til gulvet, hvilket gjorde det mere skridsikkert; men jo også betød, at der henstod et stort rengøringsarbejde. Og her trådte de mange frivillige til med at få rengjort hallen. Jeg er overbevist om, at oktoberfesten også i år vil udvise et pænt overskud, der kan blive til gavn for Rækker Mølle Håndbold.
Klik på et billede og se hele serien i fuld størrelse!
JH

Sidst opdateret: 08-10-2023
Kalender
25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect