- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Arbejdsudvalget for købmand i Rækker Mølle fremlagde på et borgermøde i forsamlingshuset den 18-2 kl. 19.00 efter mere end 200 timers frivilligt arbejde deres vurdering af muligheden for at opretholde en Købmand i Rækker Mølle.

Der var ikke fremmødt mere en 50 lokale borgere inkl. bestyrelsen i Borgerforeningen, arbejdsudvalget og forsamlingshusets bestyrelse.

Ejnar Tylvad lagde ud med at fortælle om arbejdsgruppens arbejde, med indsamling af oplysninger og tilbud, besøg i Hodsager, alt sammen med henblik på at fremlægge et så realistisk budget som muligt for en ny folkeejet andels Købmandsbutik.

Birgitte Petersen gennemgik herefter vores bud på et budget. punkt for punkt. Selv efter evt. indsamling af næsten kr. 900.000, så butikken ikke havde rente udgifter, så ville en drift fremkomme med et minimum underskud på 15.000 kr. ved en omsætning på kr. 6.000.000
En avance på 19,4% er blevet brugt, da det er den de fleste tilsvarende butikker højest har.

Yderligere forværring skete da har udlejer meddelte, at der ikke kan nøjes med den af arbejdsgruppens budgetterede husleje, så der medfører et underskud på næsten 40.000 i stedet for.

Birgitte Petersen, havde lavet en følsomheds analyse, der viste hvor stor udsving 1 % i omsætning udgør.

Arbejdsudvalgt kan uanset, ikke anbefale at etablere en ny butik efter at Ida Søndergaard lukker den 1-4-2013

Det faldt naturligvis ikke i god jord for flere borgere, der blandt andet mente, at man burde sælge andre varer som f. eks kirkegårdskranse eller blomster med stor avance. Holde mindre åben, finde andre kæder end Spar, samarbejde med andre butikker, salg fra gårdbutikker osv.

Men erkendelsen bredte sig blandt de fremmødte borgere, og en udtalte, det ligner en rigtig ”dødssejler”, også med henvisning til den MEGET lave folkelige interesse med kun 50 fremmødte borgere.
Arbejdsudvalget fik da også lidt ros for trods alt, at have fremlagt et meget realistisk scenarie, og ikke et oppustet budget.

Man måtte erkende at, det er ”trenden” blandt borgerne i fremtiden, at de handler i de store kæde butikker og indkøbscentre. Usikkerheden for en ny butik vil være alt for stor. Så selv om den nuværende butiks omsætning aldrig har været større, så er det ikke nok fremadrettet.

Rækker Mølle Invest står tilbage med en flot bygning, som man gerne vil leje ud fra den 1. april eller evt. sælge til omkring 675.000 kr.
En opfordrede Rækker Mølle Invest til af finde f.eks. en frisør som lejer, da der er stor mangel på det i byen. eller kiosk/pizza eller salg fra gårdbutikker.

Ejnar Tylvad sluttede af med at læse op fra Carsten Petersens leder, i Ringkøbing Skjern Dagblad. ”Op med hovedet Rækker Mølle” I er stadigt et attraktivt og aktivt sted at bo og leve. Også uden købmand.
Skolen bliver renoveret for næsten 20 millioner og en renovering af Møllesøen med regulering af slusen vil også snart blive igangsat. Bryghuset kører også ok. Så mange ting lykkedes også stadig rigtig godt i Rækker Mølle.

Tak til Købmandsbutikken i Rækker Mølle velvillig udlevering af de oplysninger vi havde brug for, og ikke mindst til Hodsager Købmandsforretning F.m.b.a. for den positive indstilling til, at dele oplysninger og erfaring med os.

Arbejdsudvalget for Købmand i Rækker Mølle har nedlagt sig selv efter udført arbejde.

Jens-Erik Vesterbæk

På vegne af Arbejdsudvalget for Købmand i Rækker Mølle
Jens-Erik Vesterbæk Tlf. 50502037
Ejnar Tylvad Tlf: 26342033
Birgitte Petersen
Conny Dyrholm
Keld Askjær
Martin Dejgaard Jensen

Sidst opdateret: 20-02-2013
Kalender
19-07-2020 14:00
Søndagskaffe
-----------------------------------

26-07-2020 14:00
Søndagskaffe
-----------------------------------

02-08-2020 14:00
Søndagskaffe
-----------------------------------

03-08-2020 19:30
Generalforsamling Møllegaarden
-----------------------------------

07-08-2020 19:00
Riffelskydning
-----------------------------------

09-08-2020 14:00
Søndagskaffe
Opslagstavlen
Design: MediaConnect