- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Julehygge i Finderup

1. søndag i advent inviterede Borgerforeningen i Finderup til julehygge. Programmet var følgende.

KL. 14.00: Gudstjeneste i Hanning Kirke
Kl. 15.00: Juletræet tændes ved Finderup Kirke
Kl. 15.10: Vi samles i Forsamlingshuset til hyggeligt samvær
- Afstemning om det flotteste pyntede bord
- Fællessang
- Underholdning
- Kaffe og hjemmebag
- Sang og leg omkring juletræet (tag gerne lidt pynt med)
- Besøg af julemanden

Portalens udsendte nåede frem til forsamlingshuset, hvor 40-45 børn og voksne var nået frem efter tænding af træet. Julemanden var ikke ankommet i kane, som det ellers hører sig til, men sneen manglede jo, så hans kane var blevet skiftet ud med en havetraktor. Han havde naturligvis en pose med godter med til børnene, som han delte ud af, inden han måtte ile af sted til et andet arrangement.
Se Gitte Andersens referat og billeder længere nede på siden.
JKH
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!

Bestyrelsen for Finderup Borgerforening, havde været lidt sent ude med de husstandsomdelte indbydelser til julehygge i Forsamlingshuset, så lidt pessimistiske, valgte de kun at dække op med pladser til 30 gæster. Til deres store glæde, blev man nødt til at dække op med et bord mere, samt tage alle bordenderne i brug. 49 personer havde fundet vej til Forsamlingshusets varme efter det noget kolde ophold foran kirken, hvor juletræets lys skulle tændes, for at markere at nu var julemåneden skudt i gang.

Julemanden ankom til pladsen, til stor morskab for alle, i en lille vogn trukket bag en havetraktor, med et tilpas dybt Ho Ho Ho. Både børn og voksne talte, sammen med julemanden - 1-2-3-NU og alle lysene blev tændt og lyste hyggeligt op på en 1. søndag i advent, med gråvejr.

Julemanden blev kørt videre til Forsamlingshuset, efterfulgt af alle de fremmødte og her delte han ud af sækkens godteposer inden han hastede videre.

Den lovede bordækningskonkurrence var desværre blevet aflyst, da man efter 28 adspurgte, kun fik tilsagn fra én modig person, så bordene var blevet dækket med noget af bestyrelsens egen julepynt – og det blev skam også rost af gæsterne.

Alle gæster fik et kort tildelt ved indgangen og skulle så finde det tilsvarende kort, der var blevet lagt rundt ved de forskellige pladser. Dette tvang gæsterne til at sidde sammen med nogle, de måske ikke plejede at snakke med og som dermed måske kunne skabe et større fællesskab i sognet.

Kaffe og hjemmebag, bagt af frivillige fra sognet, blev sat på bordene og alle havde efterhånden fået varmen, da Else Marie Henning, med stor indlevelse, læste højt fra historien om Grantræet.

Bagefter blev det endelig tid for turen omkring juletræet og rigtig mange, både børn og voksne rejste sig og deltog. Nogle valgte at blive siddende, men de sang alle med på: Et barn er født i Betlehem, På loftet sidder nissen og Nu’ det jul igen – som selvfølgelig gik afsted i fuld fart gennem hele Forsamlingshuset.

Det var en meget tilfreds bestyrelse, som gik i gang med oprydningen efter arrangement, hvor mange af gæsterne altid er flinke til at hjælpe med at samle borde og stole, opvasken og fejning af gulvet.

Mon ikke man har mod på et lignende hyggeligt arrangement til næste års jul? Gitte Andersen
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse.

Sidst opdateret: 02-12-2014
Kalender
23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect