- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Finderup Efterskoles 10 år jubilæum

Fredag den 13. september var flaget til tops på Finderup Efterskole. Anledningen var, at skolen kunne fejre 10 års jubilæum. Der var sendt invitationer til nær og fjern. Naboerne i byen var inviteret og naturligvis havde nuværende og tidligere bestyrelsesmedlemmer også fået et praj om, at de var velkomne. Blandt gæsterne sås også tidligere lærere og et par skoleledere fra naboefterskolerne. Fødselsdagsfesten begyndte under blå himmel med fodboldkampe mellem bestyrelsen og lærerne, eleverne mod bestyrelsen og endelig en kamp mellem lærerne og eleverne. Alle kampe blev naturligvis afviklet på den nyopførte bane ved Finderup Bypark. Efter kampene samledes fødselsdagsgæster i skolens hal, hvor skoleleder Karen Bastrup bød velkommen med et vers af Jens Sejer Andersen.
Når du åbner din hånd,
ser du synlige spor af usynlige bånd.
Du har fat i et stykke
af dit medmen´skes lykke.
Det kan føles som fnug eller veje et ton:
Det er lagt i din hånd.

Karen Bastrup fortalte i øvrigt, at hun blot havde været skolens leder i ét af skolens ti år, og derfor var hun glad for at kunne byde skolens lederpar fra de første 9 år velkommen. Oluf og Trine Therkildsen var synligt glade for at gense gamle elever og bestyrelsesmedlemmer. Man havde bedt Oluf om at være toastmaster, og som det første i den rolle indbød han gæsterne til sang og stort fødselsdagskaffebord.

Efter kaffebordet fulgte et righoldigt program. Skolens medarbejdere fremførte en fødselsdagssang skrevet over Arne Andreasens sang: ”Sommeren gik så sin skæve gang”. Herefter fremførte skolens musik- og dramaelever et nummer af Nephew, ”Hjertestarter”. Efter en fællessang blev der vist en mega sej film, om hverdagslivet på Finderup Efterskole - produceret af en elev!

Efterfølgende indledtes talerækken. Bent Dyrvig, der er skolens bestyrelsesformand, tog i sin tale fat om skolens start for 10 år siden og glædede sig over det store engagement bestyrelsen siden havde mødt fra ”de tre ben”, skolen hviler på: KFUM/K, Y’smen og Skolekredsen – et engagement, der ikke fornægter sig. Blot 10 år efter starten er Finderup Efterskole en veletableret skole med 54 elever og 27 medarbejdere. Bent Dyrvig takkede også medarbejderne for deres fødselsdagsgave – en hjælp til en bedre og mere fornem skiltning. Man forestiller sig en granitsøjle ved skolens indgang.
Efter Bent Dyrvigs tale, fik skolens første formand, Lisbeth Saugmann ordet. Hun tog udgangspunkt i, hvordan et barn på 10 år er og glædede sig over både den selvstændighed og søgen et barn på det alderstrin har. ”Man regner nu med Finderup Efterskole i søskendeflokken af efterskoler i området, fastslog en stolt Lisbeth.
Skolens naboer havde samlet ind til en fødselsgave, som blev overrakt med gode hilsner af skolens nærmeste nabo, Lisbeth Ilsø. Hun lod naboernes gave følge af en sokkelsten og pegede dermed på, at skolens i sit virke har været med til at give eleverne et godt fundament i livet.
Jens Christian Meldgaard, der er sognepræst i Vadum, og som var en af idémændene og initiativtagerne til Finderup Efterskole glædede sig i sin tale over resultatet og mindede om, at liv kun er liv, hvis der er nogen, der vil tage imod det.
Bente Graakjær, der er medlem af Efterskolens bestyrelse, trak en tråd langt bagud. Hun mindedes skolen, da den var hendes barmdomsskole og med en pædagogik, hvor en tur i skammekrogen hørte til daglig-dagen. For mange gav det ar på sjælen. I 1971 lukkede skolen, og hendes far, Peder Graakjær købte den. I 25 år blev den rammen om virksomheden: ”Anne Maries konfektion”. Bente mindedes skolens svære fødsel og glædede sig over den særlige Finderup Efterskole-ånd, hvor ”man holder af og holder ud”. Til slut bragte Bente et par citater fra skolens ugebrev.
Talerækken blev afsluttet af Bent Kokholm, som repræsenterede Y’smen. Dagens toastmaster, Oluf Therkildsen afrundede den bevægende fødselsdagsfest. Stort tillykke med 10 års fødselsdagen.
JH
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 14-09-2013
Kalender
02-12-2023 14:00
Håndbold 3 div
-----------------------------------

02-12-2023 15:45
Håndbold 2 div herrer
-----------------------------------

02-12-2023 17:15
Håndbold 1. div.
-----------------------------------

03-12-2023 12:00
Juletræstænding i Bølling
-----------------------------------

07-12-2023 10:00
Café & hygge
-----------------------------------

08-12-2023 09:30
Juleafslutning i Minihøjskolen
Design: MediaConnect