- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Koncert med Arne Andreasen og band
Torsdag den 27. januar 2015 inviterede Finderup Efterskole til koncert med Arne Andreasen med band. Arne Andreasen er uddannet cand. mag. i musik og massekommunikation og arbejder til dagligt som højskolelærer, organist, kursusleder, klaverlærer, sangskriver og musiker. Han har bl.a. udgivet “Bryd tavsheden – 24 digte” 2005 og “Et øjeblik – en evighed” 2010; og opfølgeren “Englevinger” fulgte trop i 2012. Arne er derudover repræsenteret i mange sangbøger og udgivelser.

Kl. 19.30 var Efterskolens hal fyldt med spændte elever og omkring 80 koncertgæster. Skoleleder, Karen Bastrup bød velkommen til Arne Andreasen og bandet, der bestod af vokalist Janne Wind, saxofonist Samuel Hejslet og perkussionist Anders Hvidberg-Hansen.

Arne Andreasen introducerede koncertprogrammet med at opridse det poetiske rum hans poesi er fyldt med: Evighed, miskundhed og drømme. På programmet var alle sange aftrykt, så deltagerne kunne synge med. Sangene var fordelt mellem udgivelserne: Drømmespor, Englevinger og Et øjeblik en evighed.

Arne Andreasens tekster er korte og enkle vers med få storfer. Mange af sangene henter inspiration fra bibeltekster og bliver til salmer, der lægger ord til drømme, længsler og bønner til Herren.

Den poetisk enkelthed og skønhed sammen med de korte vers gør salmerne lette at gå til og huske. Et vidnesbyrd herom leverede efterskolens elever, der var fortrolige med de fleste af sangene og slet ikke kunne blive siddende og lytte, men måtte op af stolene og danne et stort kor. Arne Andreasens musik er melodisk og ukompliceret og let at synge med på – ja, man kan næsten ikke lade være! Man mærker at musikken henter inspiration fra højskolesangen og fra forskellige rytmiske genrer som lovsang, gospel, pop og jazz.

Arne Andreasen fortalte om flere af teksternes tilblivelse – bl.a. salmen: ”Lys i dit mørke”. Inspiration var kommet fra en tur til Færøerne, hvor bandet havde spillet en del kirkekoncerter. De havde haft mulighed for at drage en tur i fjeldet, men da de var nået toppen og nød atlanterhavsudsigten, blev de overrasket af og omsluttet af en tæt tåge, der gjorde det uundgåeligt at fare vild på vejen ned. I et kort øjeblik havde de oplevet, at solen skar en trekant i tågen og åbnede udsigten længe nok til, at de kunne orientere sig og nå sikkert ned. Denne oplevelse gav Arne Andreasen inspiration til den smukke salme: Lys i dit mørke.

Det var en fryd at lægge øre til bandets musikledsagelse. Janne Winds smukke og klare stemme gav Arnes poesi liv og sprudlende glæde og fraseringerne sad lige i skabet.

Det var svært for eleverne og tilhørerne at give slip på Arne Andreasen og band. Der skulle hele to ekstranumre til. Karen Bastrup rundede koncerten af med at bringe en stor tak for koncerten og pegede på, at den givetvis ville blive af betydning for eleverne, når de sidenhen sang Arne Andreasen sange.

Et fint arrangement, som blev til glæde og inspiration for de mange deltagere. JH

LYS I DIT MØRKE

Når et lys er blevet slukket
og det mørkner indeni
vil du finde aftenstjernen
på din ensomme sti

Og når du går igennem natten
uden tro og uden håb
vil han tænde morgenstjernen
og følge dig på vej

Må der bli’ lys midt i dit mørke
må der bli’ sang midt i din sorg
Må Herren tænde alle stjerne
og lyse hele vejen hjem.

 

Sidst opdateret: 02-02-2015
Kalender
23-02-2024 09:30
Minihøjskoledag i Rækker Mølle
-----------------------------------

25-02-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

27-02-2024 18:45
Live foredrag i Finderup Forsamlingshus
-----------------------------------

29-02-2024 17:00
Suppeaften i Sædding Forsamlingshus
-----------------------------------

01-03-2024 18:00
Jubilæumsfest i Minihøjskolen
-----------------------------------

12-03-2024 18:45
Live foredrag i Finderup Forsamlingshus
Design: MediaConnect