- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

I anledning af indvielsen af en 270 kvadratmeter tilbygning til Finderup Efterskole blev der indbudt til reception onsdag den 24. april kl. 16.30.

Invitationen var givet til håndværkere, borgere i Finderup og til det bagland, der står bag skolen, som er Y’s Men og KFUM.
I omegnen af 60 deltog i den festlige indvielse.

Bent Dyrvig, der er formand for skolens bestyrelse, bød deltagerne velkommen og fortalte kort om erhvervelsen af de seks pavilloner, der udgør den nye tilbygning.
Bent kunne fortælle at forstander, Allan Trelborg havde været til skoleledermøde og truffet forstanderen på Brejninggaard Efterskole, Kristian Grell og givet udtryk for, at man manglede lokaler på Finderup Efterskole. Kristian Grell kunne fortælle, at man gik med planer om at udbygge Brejninggaard Efterskole og i den forbindelse ville seks pavilloner blive i overskud. Dem kunne Finderup Efterskole få kvit og frit for at afhente dem. Resultatet blev, at man slog til og straks gik i gang med forberedelserne til at modtage pavillonerne. Den 23. april 2018 blev første spadestik taget til den nye tilbygning, som efter mange håndværkertimer og endnu flere frivillig-timer kunne indvies af en stolt formand, der kunne oplyse at tilbygningen var blevet finansieret uden optagelse af lån. Bent takkede også for de gaver, som nogle af gæsterne havde medbragt.

Efter Bent Dyrvigs velkomst blev der indbudt til fællessang. Skolens 62 elever førte an på salmen: ”Hil, dig Frelser og Forsoner” i det nye musiklokale og fællesrum – og akustikken var helt i top, da 120 lagde stemmer til den dejlige salme.

Eleverne havde den 5. april generalprøve på ”Midt om natten” og gav et par numre fra musicalen – bl.a. ”Midt om natten” og ”Papirklip”. Eleverne høstede et stort og velfortjent bifald for en meget overbevisende optræden.
Da bifaldet havde lagt sig bragte et par elever, Kathrine og Laura en velkomst og tak til gæsterne. De satte ikke deres lys under en skæppe og mente, at uden elevernes hjælp var der ikke blevet nogen tilbygning og indvielse.

Efter sangen ”Papirklip” fik forstander Allan Trelborg ordet – og efternavnet borger for familie i området. Allans tale havde som overskrift: ”Tak til alle for en kæmpe opbakning”.

Allan fremførte skolens tak i en munter tone. Kristian Grell, fra Brejninggaard Efterskole modtog med takken for de gratis pavilloner en fin kurv med gode sager.
”Tegnestuen Fjordlysts” arkitekt, mente Allan, at man havde givet mange grå hår i hovedet, og derfor fik han et hårfarvningsmiddel – i parentes bemærket – til rødt hår!
Allans tale blev fulgt af billeder fra byggeriet - og en særlig blomstertak fik Jens Ove og Jørgen.
Allan kunne til slut fortælle, at der havde været hektisk aktivitet lige til det sidste for at få alt gjort klar til indvielsen. Således var den sidste grusbelægning og beplantning klaret dagen forinden indvielsen. Allan mindede om et medlemskab af skolens vennekreds og efterfølgende om, at hvis man stod og manglede en god idé til en velsmagende middag – så er Finderup Efterskoles kogebog god inspiration!

Efter Allans tale blev ordet givet frit.
Søren Spangsberg fra Y’s mens Club bragte en hilsen med en økonomisk håndsrækning.

Allan sluttede af med en tak til alle de fremmødte og bød på pindemadder i mellemgangen mellem gammelt og nyt. Køkkenleder, Gitte Kollerup diskede op med spændende og velsmagende madder. Allan kunne også tilbyde en guidet elevtur rundt på skolen.

Undertegnede meldte sig og Sandrine, Klara og Laura førte an på turen – og der var ingen tvivl om, at de var stolte over at fremvise deres efterskole!

Tak for en festlig reception på Finderup Efterskolen og tillykke med tilbygningen. I horisonten anes ønsket om endnu et byggeri – et nyt klasseværelse, der også kan bruges til opholdsrum.
Undertegnede ser frem til endnu en reception på Finderup Efterskole.
JH
Klik på et billede og se hele serien i stor størelse!

Sidst opdateret: 25-04-2019
Kalender
18-06-2024 19:00
åbent på arkivet
-----------------------------------

23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect