- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Tirsdag den 24. maj fik Rækker Mølle besøg af 11 elever fra Finderup Efterskole. De kom cyklende sammen med deres lærere, Anne Mette og Gitte og havde for en stund valgt at gå i den store danske filosof, Søren Kierkegaards fodspor.
Det er for mig at se godt og stort, at Finderup Efterskole har øje for en af ”De store Danskere”.

Lærer, Mette Madsen havde fået den gode idé, at når man er elev på en efterskole i Firkløveret, hører det til almen dannelse, at man må stifte bekendtskab med én af de få danskere, vi kan prale lidt af – Søren Aaby Kierkegaard.

Kl. 10 modtog jeg en flok skønne unge og velforberedte elever ved Kierkegaardstenen. Vejret var passende og uden dråber fra himlen og gjorde alle modtagelige for historien om Søren Kierkegaard og hans tilknytning til Sædding sogn.
Jeg havde inden mødet modtaget information om, hvad eleverne havde fået fortalt om Søren Kierkegaard. Jeg må straks indrømme - på baggrund af mange års erfaring med undervisning af konfirmander - at det såmænd står meget bedre til end alle Pisa-undersøgelserne konkluderer. Min egen lille undersøgelse viste, at hvis undervisningen er vedkommende, så kan man på trods alle odds, nå længere end de fleste. En elev kunne med, hvad jeg vil kalde fotografisk hukommelse, faktisk citere ordret, hvad hun havde lært om Kierkegaard. Sidenhen fortalte hun mig, at hun havde problemer med korttidshukommelsen. Min konklusion i den sag må derfor være, at trods mange lægelige og psykologiske odds imod sig, så kan man godt huske det, der er værd at huske!!

Inden mødet med de gode elever havde jeg lige genset et show med Niels Hausgaard, der gjorde stort grin med alt det pjat, der fylder og optager plads i vores hukommelse, og som slet ikke fortjener at være værd at huske!
Mindet om Søren Kierkegaard fortjener en plads i den fælles hukommelse – for han har haft stor indflydelse på, hvorledes vi møder en næste, en bror, en søster og en ven og bekendt - på trods af alt det vedkommende har imod sig.

Turen og den åndelige rejse gik i Kierkegaards ånd videre og endte naturligvis på Møllegaarden, hvor man konkret kan stifte bekendtskab med den åndelige arv efter Søren Aaby Kierkegaard.

Kl. 11.30 og efter en smøg for de, der var trængende, gik Kierkegaardturen videre til Anne Maries PLACE, hvor frokosten blev indtaget.

Tak for besøget - JH

Klik og forstør
Sidst opdateret: 26-05-2016
Kalender
23-02-2024 09:30
Minihøjskoledag i Rækker Mølle
-----------------------------------

25-02-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

27-02-2024 18:45
Live foredrag i Finderup Forsamlingshus
-----------------------------------

29-02-2024 17:00
Suppeaften i Sædding Forsamlingshus
-----------------------------------

01-03-2024 18:00
Jubilæumsfest i Minihøjskolen
-----------------------------------

12-03-2024 18:45
Live foredrag i Finderup Forsamlingshus
Design: MediaConnect