- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

SKATTEØEN på Finderup Efterskole!
Eleverne på Finderup Efterskole leverede igen en kanon-præstation, da de opførte Skatteøen. 

Fredag den 10. marts inviterede Finderup Efterskole til premiere på årets elevforestilling. Forestillingen var blevet til efter en intens dramauge, hvor skolens 55 elever havde arbejdet med at sy kostumer, snedkerere kulisser, få lys og lyd til at harmonere og sætte den rette stemning – og ikke at forglemme, havde de mange optrædende øvet på årets forestilling – Skatteøen!

Det er ved at blive en god tradition, at tidligere elever inviteres til premiere. Salen summede da også af mange spændte ”gamle elever”, der huskede tilbage til det forår, hvor de selv stod på scenen efter en spændende dramauge.

Årets drama var ”Skatteøen”, som viste sig at ligge lige til højrebenet for de mange optrædende. Bogen er skrevet af den engelske forfatter, Robert Louis Stevenson og er en af de mest dramatiserede bøger. På vore breddegrader kender vi den især i en opsætning med sange og musik af Sebastian.

Kl. 19 blev lyset dæmpet og en lærer introducerede os kort stykket(Læs resumé af handlingen). Hun kunne fortælle, at vi skulle være opmærksomme på, at sørøvere er barske og rå folk, hvilket deres sprog så også ville bære præg af. Og det holdt - uden at dog blive vulgært. Stykkets hovedpersoner gjorde en fremragende indsats. Godsejer Trelawney, spillede igennem og fik humoren med, ligesom vildmanden Benn Gunn gjorde det.

Undervejs i stykket blev der sunget nogle af Sebastians gode sange til stykket, som blev fremført med stor overbevisning. Ikke blot havde dramalæren haft travlt, men også kom musiklæren stort på banen med fine sørøverarrangementer med slagtøj i form af koste og spande – de sidste hedder i det maritime sprog vist ”pøse”.

Trelawney sluttede dramaet af med en opfordring til publikum om at udråbe 3 gange ”hip, hip hurra”. Efterfølgende modtog alle de medvirkende på og bag scenen og lærerne en velfortjent applaus. Det var tydeligt at eleverne var vokset i selvtillid i ugens løb. Jeg giver 5 stjerner for flotte kostumer, imponerende kulisser og ikke mindst fin dramaturgi.

Arrangementet sluttede med lidt godt til ganen, og det var tydeligt at ”de gamle elever” hyggede sig og havde meget at snakke om. Forestillingen blev gentaget lørdag formiddag for forældre.
JH

Resumé af handlingen. Bogen handler om drengen Jim Hawkins i 1700-tallets England. Jims forældre ejer kroen Admiral Benbow. En gammel sømand, Billy Bones, indlogerer sig en dag på kroen og betaler den unge Hawkins for at holde udkig efter andre sømænd. De opsøger en dag kaptajnen, og han dør kort efter af druk. Da unge Hawkins og hans mor åbner kaptajnens skibskiste, finder de et skattekort. De tager til byen og viser kortet til godsejeren Trelawney og lægen Livesay. De begynder udrustningen af et skib til en skattejagt. På rejsen opdager Jim, at besætningen anført af skibskokken Long John Silver planlægger mytteri. Vel fremme på øen bryder mytteriet ud, og besætningen splittes. Hawkins side ender med skattekortet, og John Silvers side med skibet. Jim og hans venner træffer en gammel ilandsat sørøver, Benn Gunn, på øen. Silver får skattekortet, men bliver narret, fordi Benn Gunn allerede har fundet skatten og gemt den et nyt sted. Vildmanden Benn Gunn, som er besat af ”ost” afslører, hvor han har gemt skatten, mod en passende modydelse i form af det store ostebord, og det hele ender i en lykkelig genforening og hjemkomst.
> Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 12-03-2017
Kalender
25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect