- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Torsdag den 8. juni inviterede Finderup Efterskole til midsommerfest på Efterskolen. Det er blevet en tradition, at Efterskolen inviterer venner og naboer til fest som kvittering for og understregning af det gode naboskab, skolen føler der er til sognet.

Skønt der har været nogle år, hvor der ikke kunne inviteres pga. af corona, var glæden des større da skoleleder Allan Trelborg kunne byde de 30 Finderupgensere velkomne i skolens dejlige hal. De 64 elever deltog naturligvis også. Efter velkomsten præsenterede Allan aftenens program, som bød på alt det, der hører sig en midsommerfest til.

Skolen havde inviteret sognepræst Maj-Brit Hvid Christensen, Aulum til at holde ”båltalen”. Hun havde på smuk vis komponeret en tale til eleverne, som pegede på den tunge byrde, mange unge pålægger sig selv illustreret med følgende overskrifter: ”Du er stjernen i dit eget liv” – ”Du er din egen lykkes smed” – ”Du står med dine valg selv for at skabe dig et lykkeligt liv; men bærer også selv ansvaret!” – ”Du skal arbejde på det perfekte liv”.

Overfor denne falske vej, der har rod i eksistentialismen, pegede Maj-Brit på det kristne menneskesyn, der peger på det uperfekte menneske, som på trods heraf gennem dåben altid og allerede er elsket af Gud. Maj-Brit illustrerede de forskellige livsindsigter gennem billedfortællingen: Drengen, muldvarpen, ræven og hesten, af Charlie Mackesy.

Maj-Brit sluttede talen med at pege på at tempoet ind imellem er alt for højt og illustrerede alternativet ved at søge ind i bønnens rum.

Allan takkede Maj-Brit for en god og vedkommende tale, og overlod herefter scenen til eleverne, der sang to sange: ”Nu kommer fuglene igen” og ”Anemonesangen”.

Lærer, Christian Thomsen stod for aftenens overraskelse. Han havde komponeret en Quiz: Quit eller dobbelt - Quit Allan dobbelt. Christian vidste, at Allan er vild med Hotdogs, så derfor var 8 Hotdogs på højkant. Allan tog udfordringen op og satsede alt og vandt 8 hotdogs.

Efter quizzen introducerede lærer Birgitte Iversen eleven Naja, der skulle synge Joni Mitchells sang: Both Sides Now. Sangen lå indholdsmæssig fint i tråd med Maj-Brits tale.
Naja fremførte sangen med en følsomhed, en renhed og indlevelse, der måtte berøre enhver tilhører.

Sangen dannede overgang til det sidste indslag, der var en billedserie om efterskolelivet. Det blev helt tydeligt at Efterskolen gør en stor forskel i mange unges liv.

Arrangementet i hallen sluttede med at deltagerne gik i gården, hvor der var tændt op i et bålfad. Midsommervisen blev sunget, hvorefter der blev serveret kaffe, kage og is. Der kunne købes hotdogs.

Der kan ikke herske ringeste tvivl om at Finderup Efterskole er blevet til velsignelse for sognet og de mange elever, der gennem år og dag har haft en skoleperiode på Skolen.
Tak for et fint arrangement - JH

Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 10-06-2023
Kalender
25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect