- Velkommen til Rækker Mølle Portalen
Klik og forstør!
5-stjernet koncert med Gospel D’light i Hanning kirke.
Koret leverede en ægte gospel-sound, så man følte sig hensat til en pinsekirke i Brooklyn.

Den 11. september er en dato, der har indskrevet sig i historien med alt andet end lyse minder. Terrorangrebet på World Trade Center i New York, som kostede 3.000 menneskeliv, er ikke sådan at ryste af sig, selv om 8 år er gået siden den tragiske hændelse.
Netop på denne mørke dag i menneskehedens historie, blev der tændt lys i Hanning Kirke og koret Gospel D’light spredte glæde med deres gospelsange.

Rækker Mølle menighedsrådet havde arrangeret koncerten, og 47 tilhørere havde indfundet sig i kirken kl. 19.30. Koncerten indledtes med det store Halleluja. De 20 kormedlemmer kom klappende og syngende ind i kirken. Koret levede helt og fuldt op til navnet ”D’light”, som betyder noget i retning af glæde. En glad stemning fandt hurtig vej til enhver krog og øregang i kirken. Jens Landting fra menighedsrådets aktivitetsudvalg bød velkommen til koret og tilhørerne, hvorefter korets dirigent, Ole Jørgensen satte koncerten i gang med en kort introduktion. Ole Jørgensen kunne bl.a. fortælle, at han var fra Tarm.
Dirigent Ole Jørgensen sang for. (Klik og forstør)

Gospel-gengren hører med sit stærke islæt af rytme ikke til de lette; men Gospel-D’light beviste, at selv om man ikke er sort og har rod i en helt anden kirkemusikalsk tradition, kan det godt lade sig gøre, at lære at synge som et sort gospelkor fra en pinsekirke i Brooklyn i New York. Koret sang bl.a. et par sange af et af de hotteste gospelkor pt. Koret er netop fra Brooklyn og består af 300 sangere, som alle har fået givet et nyt liv borte fra stoffer og alkohol, ved at komme i gang med at synge i kor.

Undervejs i koncerten blev tilhørerne indbudt til at synge med. På en af sangene ”Hallelu .. Praise Ye the Lord”, blev tilhørerne inddelt i tre grupper og hver gruppe fik en stump tekst, de på dirigentens signal, skulle synge stående.
Dirigent Ole Jørgensen sang selv for på nogle af gospelsangene – bl.a. den velkendte spiritual ”Old time religion”. Ole Jørgensen har udgivet CD’en ”A little more love”, som kunne købes ved udgangen.

En fantastisk koncert leverede Gospel D’light, som spredte lys og glæde på en ellers mørk dag i historien. Synd, at ikke flere havde fundet vej til 5-stjernet gospelsang.
JH

Klik og forstør!
Sidst opdateret: 12-09-2009
Kalender
23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect