- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Afskedsfest
Søndag den 24. august havde sognepræst Jens Kristian Holmgaard valgt at holde afskedsgudstjeneste i forbindelse med 4-kløverweekenden. Efter 18 år som sognepræst i Bølling og Sædding sogne og tillige 8 år som sognepræst i Hanning og Finderup havde han valgt at lade sig førtidspensionere.
Lørdag blev en våd dag, så det blev besluttet at flytte arrangementet fra pladsen bag Møllegaarden til skolens nye samlingssal. Det viste sig at være en viis beslutning, for vejret artede sig ikke med høj himmel og solskin søndag. Menighedsrådet havde sørget for at rundkaste besked om de ændrede planer, så det var ikke mange, der gik forgæves.
Kl. 10 var samlingssalen fyldt til bristepunktet – vel i omegnen af 350 gudstjenestedeltagere!
Gode folk havde sørget for at samlingssalen var blevet udstyret med inventar, så det bestemt lignede en kirke med skib og kor. Et smukt kors smykkede koret, og kirkekoret sørgede for et fornemt præludium. Holmgaard prædikede en sidste gang over søndagens evangelium for den store menighed og bragte under meddelelser menighederne en tak for de mange rige år i pastoratet.

Efterfølgende havde menighedsrådet inviteret til afskedsreception i hallen. 250 valgte at tage afsked med sognepræsten. Han modtog mange varme og gode hilsner fra de fire menigheder og dertil havde menighedsrådet opfyldt et af Holmgaards store ønske om en afskedsgave – et portræt af Søren Kierkegaard. Der var også blevet indsamlet en afskedsgave og efter præstens ønske øremærket til et kamera.
For sognepræsten blev det en smuk og fornem afskedsfest, hvor han modtog mange gode hilsner fra brede kredse i sognelivet og såmænd også afkroge af det.

Da jeg selv er referent på arrangementet vil jeg benytte lejligheden til at udtrykke en stor og varm tak for mange rige og gode år i Rækker Mølle pastorat. Tak for varme hilsner og tilkendegivelser og tak for afskedsgaven efter mit hjerte.

Jens Kristian Holmgaard – i skrivende stund emeritus.
Klik på et billede og se hele serien!
Foto: Jens Landting

Sidst opdateret: 10-10-2014
Kalender
25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect