- Velkommen til Rækker Mølle Portalen
Klik og forstør!

ADVENTSKONCERT I BØLLING KIRKE

Tirsdag den 2. december indbød Kirkekoret traditionen tro til julekoncert. I år blev koncerten afholdt i Bølling kirke. Det var julevejr med en enkelt grads frost, men vindstille og klart, så den gamle kirke på bakken virkede juleindbydende på de ca. 60, der var mødt op for at få julestemt sindet.

Korleder Anette Kjærgaard bød velkommen og præsenterede aftenens program under overskriften: ”Glæde og fryd”. Ud over Kirkekoret medvirkede kirkens organist, Henrik West. Andrea Bork Sørensen spillede violin og Rebekka Kjærgaard akkompagnerede koret på klaver. Sognepræst, Preben Skov Jensen var liturg.

Et imponerende juleprogram blev tilhørerne præsenteret for. Koncerten indledtes med en orgelkoralfantasi, af Nicolaus Bruhns. På en note på bagsiden af programmet præsenterede organisten komponisten og koralfantasien. Man kunne bl.a. læse at koralen var skrevet over Luthers adventssalme ”Nun komm, der Heiden Heiland”. Nyttige oplysninger fik lytteren bibragt gennem noten og organisten fremførte naturligvis fantasien meget overbevisende.

Andrea Bork Sørensen spillede med organisten, Kanon i D-dur af Joh. Pachelbel. Smukt og inciterende lød det, og violinen fyldte let alle kroge i kirkerummet med sprøde toner. Dertil kunne det tydeligt ses på tilhørerne, at tonerne rørte hjerterne.

Koret sang 8 advents- og julesalmer, der var stemt af efter de to bibelske læsninger om Frelserens komme. Kirkekoret levede op til det gode niveau Anette Kjærgaard har ført det op på. Tilhørerne blev også lukket ind i sangglæden gennem flere fællessalmer.

En flot decemberaften fik tilhørerne i Bølling kirke. Koncerten sluttede med salmen: ”Dejlig er jorden”, som fik tilhørerne op af kirkebænkene. De medvirkende høstede til slut et velfortjent bifald. Sognepræsten overbragte de medvirkende en stor tak og mindede om muligheden for at genhøre Kirkekoret i Sædding kirke ved gudstjenesten 3. søndag i advent.
JH

Sidst opdateret: 03-12-2014
Kalender
25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect