- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

40 års jubilæum på Rækker Mølle Skolen
lørdag den 12. maj 2012

181 elever indtog scenen og opførte ”De fire årtier” ved et brag af en jubilæumsfest.

Lørdag den 12. maj gik flagene til tops på Rækker Mølle Skolen. Anledningen var, at skolen fejrede 40 års fødselsdag. Et jubilæumsudvalg bestående af: Ulla Skyttegaard, Lis Knübbel, Torben Evers, Tanna Kjær Dona og Mads Borch Eriksen har gennem længere tid haft travlt med at planlægge jubilæumsfestlighederne, og det blev en drømmefødselsdag for en 40-årig!
Ingen fest uden gæster og gamle venner. Udvalget havde da også ladet rygtet sprede, at den 12. maj var der en god anledning til at mødes med ”de gamle" klassekammerater og få opfrisket gode minder med fødselaren.
Skolens elevtal, der er på 181, blev på fødselsdagen fordoblet med det samme antal tidligere elever, der havde meldt sig til festen.
Skolens elever havde brugt ugen op til jubilæet på at forberede ”De fire årtier” med sange og historiske glimt fra den tid, skolen har bestået.

Ved arrangementets begyndelse blev gæsterne budt velkommen af skoleleder Torben Svendsen og fik udleveret et fint jubilæumsprogram. Snart var den store hal fyldt med nervøse elever og forventningsfulde tidligere elever og lærere. Klokken 11 gik skolens elever på scenen. Torben Svendsen bød velkommen og pegede på de fire åndelige bånd, der blev knyttet sammen til et stærkt tov, da de fire små sogneskoler i Hanning, Finderup, Bølling og Sædding i 1971 blev nedlagt og samlet til en centralskole i Rækker Mølle. Torben pegede også på, at 40 årsalderen er reparationsalderen og glædede sig over udsigten til den forestående skolerenovering til 18 mill. kroner.
Til lejligheden havde skolens musiklærer, Tanna skrevet en jubilæumssang, der blevet sunget af deltagerne og eleverne. Herefter var der skoleelever, som til sangen: ”Gi’ os lyset tilbage”, sammenflettede fire bånd og samlede 4 hjerter til et firkløver.

Efter denne stemningsfulde optakt opførte eleverne ”De fire årtier” begyndende med 70´erne. De, der husker det årti, fik til sangen ”Rokketanden” genopfrisket minder om flourskylninger. Eleverne var iført trompetbukser og under sangene: ”Kattejammerrock” og ”Vuffelivov” sås også skilte for "fred" og ”nej til atomkraft”.

80’ erne indledtes med Michael Jackson dansetrin. Herefter fremførtes to kendte sange fra årtiet – ”Africa” og Landsholdets sang til VM i Mexico i 1986: ”Reseppten”. Naturligvis blev der viftet med rød-hvide flag.

90’ erne blev sat i relief af tre sange – ”Åh, Abe”, ”We are the champions” og ”Støvledans”. Årtiet bød på store sportspræstationer indenfor fodbold, håndbold og cykling, og alle de store sportsstjerner blev kaldt frem på scenen med navns nævnelse. Et gensyn med ”The Julekalender” bød 90’erne også på. Oluf Sand, Gertrud og Benny fik muntert liv af tre elever, ligesom de tre nisser Fritz, Hansi og Günther gjorde det. ”Støvledansen” blev fremført meget overbevisende, med alle fagter.

00’ erne blev indledt af kraftige storme og bød også på en sejr i det internationale melodigrandprix. Derfor skulle vi naturligvis genhøre vindersangen: ”Smuk som et stjerneskud”. Nik og Jay-sangen: ”Hot” og Safri Duo’s hit fik salen til at koge. Frederik og Marys bryllup blev ikke forbigået, ligesom en stor lokal begivenhed ikke gjorde det - Krudtlars’ sprængning af DLG-siloen, der fulgtes af ordene: ”Det ka’ da godt vær’, a lugter lidt a krudt”.

Således super-flot blæst gennem 4 årtier på en god time, sluttede arrangementet i Hallen med de 3 sidste vers af jubilæumssangen. Torben Svendsen takkede de mange medvirkende og indbød til reception i skolens samlingssal. H.C. Tylvad, der er næstformand i skolebestyrelsen, takkede for det fantastiske resultat opnået på blot 4 skoledage! Tryllestaven indbød alle elever til is i den lille hal.
Straks efter afslutningen i Hallen, var det tydeligt, at der var en del tidligere elever, der havde mange skoleminder, der skulle opfriskes inden de kunne gå til Tryllestavens dejlige sandwichbord.

En fornem fødselsdagsfest, der bestemt var en 40-årig værdig. Godt at tænke på, at renoveringen givetvis betyder, at skolen om ti år kan indbyde til 50 års fødselsdag.
JH
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 13-05-2012
Kalender
11-03-2021 17:00
Aftensang
-----------------------------------

25-03-2021 17:00
Aftensang
-----------------------------------

08-04-2021 17:00
Aftensang
-----------------------------------

22-04-2021 17:00
Aftensang
-----------------------------------

06-05-2021 17:00
Aftensang
-----------------------------------

20-05-2021 17:00
Aftensang
Opslagstavlen
Design: MediaConnect