- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Sommerskole 2016

I ugen inden den rigtige skole åbner dørene efter sommerferien har eleverne på Rækker Mølle Skolen og Faster Skole, mulighed for at tyvstarte på et nyt skoleår – dog med et anderledes skoleskema. De kreative fag fylder fra kl. 8 til 14.45.

At der kan inviteres til Sommerskole i Rækker Mølle skyldes en aktiv indsat fra mange frivillige. Forældre, bedsteforældre og tidligere elever i et antal på 45 giver deres tid og kræfter på at give de 95 tilmeldte elever en spændende, indholdsrig og udfordrende uge i Sommerskolen.
Tina Dalgaard, der er Sommerskoleleder, fortæller, at hun glæder sig over de mange frivilliges indsats. Hun tilføjer, at skønt 45 frivillige – svarende til 1 lærer pr. 2 elever, så kan jeg roligt skrive, at man til næste års Sommerskole sagtens kan bruge endnu flere frivillige.

På skoleskemaet står mange kreative valgfag. Eksempelvis er der mulighed for at bage, koge bolsjer, fiske, dyrke friluftsliv.
Torsdag, da Portalen besøgte Sommerskolen var en flok piger i gang med ”Dancepower” i skolens store samlingssal. De ledtes gennem de mange dansetrin af et par tidligere elever. I skolekøkkenet blev jeg tilbudt nybagte tvebakker og låget kom af bolsjedåsen.
På plænen foran skolen var en gruppe elever i gang med at omdanne en bunke skrot af en campingvogn til et slot. Vognen fik ny maling og fra Rækker Møllegaarden havde man modtaget møbler, der skulle males og restaureres.
På skønne Clausager var en flok elever i gang med at fremstille pile og flitsbuer, som en del af timerne i ”Udeliv”. På skoleskemaet var der naturligvis også indlagt et spisefrikvarter. Kl. 11 kom madpakkerne frem fra skoletasken og eleverne fandt sig en plads i det grønne.

Tina Dalgaard fortæller, at det bare har været en kanon-uge i Sommerskolen. Der ringes ud for sidste gang på fredag kl. 14, hvor der holdes fernisering. Eleverne præsenterer ugens arbejder for forældrene. Firkløverets borgere er naturligvis også velkommen til at lægge vejen forbi Sommerskolen og deltage i afslutningen.

Gennem snart mange år har jeg for Portalen dækket Sommerskolen i Rækker Mølle og hvert år - og dette år ingen undtagelse – glæder jeg mig over det store engagement og arbejde, der ydes af arrangørerne for at give børnene en indholdsrig sidste uge i sommerferien. Fantastisk! og et klart vidnesbyrd om en stor kærlighed til Danmarks råstof – børnene!
JH
> Klik på et billede og se hele serien stor størrelse!

Sidst opdateret: 04-08-2016
Kalender
25-02-2021 17:00
Aftensang
-----------------------------------

11-03-2021 17:00
Aftensang
-----------------------------------

25-03-2021 17:00
Aftensang
-----------------------------------

08-04-2021 17:00
Aftensang
-----------------------------------

22-04-2021 17:00
Aftensang
-----------------------------------

06-05-2021 17:00
Aftensang
Opslagstavlen
Design: MediaConnect